Menu Zavřeno

Julie Caplin – Pekárna v Brooklynu (recenzní kniha)

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Zdravím všechny své báječné čtenáře u nového článku!

Knihy Julie Caplin si velice rychle získaly stálé místo v mé knihovničce. Zatím u nás vyšly dvě, Kavárna v Kodani (na tu jsem recenzi psala poměrně nedávno, najdete ji zde – Kavárna v Kodani recenze) a Pekárna v Brooklynu, tu vám tu představím dnes 🙂

Autor – Julie Caplin
Počet stran – 368
Nakladatelství – Cosmopolis
Rok vydání – 2019
Série – Romantické útěky #2

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku.
Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě…
Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.

Kdo mě sledujete na instagramu (kdo ne, můžete zde – tery_cte), tak víte, že poslední dobou jsem četla samé youngadult a fantasy, a že jsem tím už byla doslova přehlcená. Tak jsem koukala do knihovničky, a zrak mi padl právě na Pekárnu v Brooklynu. Kavárna v Kodani byla nádherná knížečka a proto jsem od Pekárny čekala minimálně stejně krásný příběh.

Setkáváme se tu se Sophie, mladou novinářkou, která je obrovskou milovnicí jídla, o kterém také píše. Ráda zkouší nové chutě a nová jídla. Když dostane nabídku na výměnný pobyt a práci v New Yorku, zpočátku hodně váhá, ale když jí život hodí docela velký klacek pod nohy, v jakémsi zápalu si zabalí první věci, které jí přijdou pod ruku a odjede na letiště, odkud letí přímo do New Yorku. Z letiště pokračuje do Brooklynu, kde má mít pronajatý byteček. Zde se seznamuje s Bellou, majitelkou kavárny, která sídlí přímo pod bytem Sophie. Bella je shodou náhod i pronajímatelka bytu. Z těch dvou se velice rychle stávají přítelkyně. Sophie pomáhá Belle v kavárně, což jí i přináší potřebné zkušenosti. U Belly v kavárně se seznamuje s Toddem, bratrancem Belly a pracovníkem v CityZen, který v časopisu má vlastní, poměrně populární sloupek Machr z velkoměsta. Už od začátku se chová jako macho, alfasamec, z čehož si Sophie dělá jen srandu.

Po příchodu do práce se zjišťuje, že na její místo už našli někoho jiného, takže letěla do New Yorku „zbytečně“. Ale nebyl by to Todd, aby nepomohl ženě, a proto se za ní pokusí přimluvit. Nakonec to dopadne tak, že Sophie dostane stůl přímo vedle Todda. Sophie mu pomáhá třídit poštu, zvedat telefony a postupně na poradách prosazuje svoje názory na design jídla, témata a tak dále.

Z knihy jsem byla jednoznačně nadšená. Věděla jsem, do čeho jdu, protože Kavárna v Kodani byla skvělá kniha, moc mě bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Pekárna u mě dopadla naprosto stejně. Na začátek ale musím říct – jedná se o naprosto předvídatelné příběhy. Jenže na to já mám názor, že to tomu příběhu naprosto přidává. Člověk ví, co od toho čekat, a i tak se setká se spousty zvratů a překvapení. Příběh je čtivý, autorka má skvělý styl vyprávění a na téměř 370 stránkách se nám tu odvíjí milostný příběh s nádechem sladkého pečiva, dortíků a kávy.

Pokud máte rádi ženské romány, nebo máte doma maminku či babičku, která tyto příběhy má ráda, rozhodně zauvažujte o koupi. Autorka má prý napsaný i třetí díl, který snad v češtině vyjde brzy! (Edit: Tak už vyšel, jmenuje se Cukrárna v Paříži!)

Julie Caplin je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále hledá perfektní gin a je neuvěřitelně vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezitím napsala svůj debutový román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, která během let navštívila (The little café in Copenhagen – Kavárna v Kodani). Pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Těžká práce, ale někdo to dělat musí. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. (zdroj: databazeknih.cz) 

Ještě děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí recenzní knihy. Knihu můžete zakoupit zde – Pekárna v Brooklynu

Posted in Knihy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *